Kalendari Akademik

Kalendari Akademik siguron të gjitha festat, pushimet, fillimin, datat e fillimit/mbarimit të shkollës, si dhe datat e aplikimit për Regjistrim dhe Bursë. Mund ta përdorni këtë faqe për të parë kalendarin aktual dhe për të rishikuar kalendarët e kaluar.

Semestri i Parë 2021/2022

Festat zyrtare në Republikën e Kosovës për vitin 2024

Festat zyrtare në pajtim me nenin 2 të Ligjit Nr. 03/L-064, për Festat Zyrtare në Republikën e Kosovës, janë:

Nr.

Festat Zyrtare

Dita/Data e festës

Dita/Data e pushimi

1.

Viti i Ri

E hënë

E martë

janar

janar

E hënë

E martë

janar

janar

2.

Krishtlindjet ortodokse

E diel

7 janar

 

E hënë

8 janar

 

3.

Dita e Pavarësisë së Republikës së Kosovës

Eshtune

17 shkurt

 

E Hënë

19 shkurt

 

4.

Pashkët Katolike

E diel

31 mars

 

E hënë

1 prill

5.

Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës

E martë

9 prill

 

E martë

9 prill

 

6.

Bajrami i Madh, dita e parë –Fiter Bajram

E mërkure

10 prill

 

E mërkure

10 prill

 

7.

Dita Ndërkombëtare e Punës

E mërkure

01 maj

 

E mërkure

1 maj

 

8.

Pashkët Ortodokse

E diel

5 maj

E hënë

6 maj

9.

Dita e Evropës

E enjte

9 maj

E enjte

9 maj

10.

Bajrami i Vogël, dita e parë

E diel

16 qershor

E hënë

17 qershor

11.

Krishtlindjet Katolike

E mërkure

25 dhjetor

E mërkure

25 dhjetor

Data me rëndësi në kuadër të aktivitetve të Kolegjit Dardania

 

Nr.

Aktiviteti

Datat/Ditët

 

 

1

 Shpallja e Konkursit për Bursa Studimi

24 korrik, 2023

E hënë

 

2

Fillimi i Semestrit të Parë-Dimror

16 tetor, 2023

E hënë

 

3

Paraqitja e Provimeve-Afati i Nëntorit

06-11 nëntor, 2023

E hënë – e shtune

 

3

Java e Provimeve

20-25 nëtor, 2023

E hënë – e shtune

 

4

Rezultatet e Provimeve

27-30 nëntor, 2023

E hënë – e enjte

 

5

Paraqitja e Provimeve-Afati i Janarit-Shkurt

22-27 janar, 2024

E hënë – e shtune

 

6

Java e Provimeve

05-10 shkurt, 2024

E hënë – e shtune

 

7

Rezultatet e Provimeve

12-15 shkurt, 2024

E hënë – e enjte

 

8

Fillimi i Semestrit Veror

26 shkurt, 2024

E hënë

 

9

Paraqitja e Provimeve-Afati i Prillit

08-15 prill, 2024

E hënë – e hënë

 

10

Java e Provimeve

15-20 prill, 2024

E hënë – e shtune

 

11

Rezultatet e Provimeve

22-26 prill, 2024

E hënë – e premte

 

12

Paraqitja e Provimeve-Afati i Qershorit

17-22 qershor, 2024

E hënë – e shtune

 

13

Java e Provimeve

01-11 korrik, 2024

E mërkure – e enjte

 

14

Rezultatet e Provimeve

22-26 korrik, 2024

E hënë – e premte

 

15

Paraqitja e Provimeve-Afati i Shtatorit

02-07 shtator, 2024

E hënë – e shtune

 

16

Java e Provimeve

16-25 shtator, 2024

E hënë – e mërkure

 

17

Rezultatet e Provimeve

27 shtator-5 tetor

E hënë – e shtune

 
         

 

Shënim: Data e festave zyrtare (bajrami/pashkët) mund të ndryshojnë sipas kalendarit hënor.

Në rast se do te këtë ndryshime do te viheni ne dijeni me një njoftim te dytë.

Semestri i Dytë 2021/2022

DatatPërshkrimi
17 Shkurt, 2022Dita e Pavarësisë së Republikës së Kosovës - Kolegji nuk punon
February 23, 2022Fillimi i Semestrit të Dytë
9 Prill, 2022Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës - Kolegji nuk punon
1 Maj, 2022Dita Ndërkombëtare e Punës
3 Maj, 2022Fiter Bajrami - Kolegji nuk punon
6-15 Qershor, 2022Paraqitja e Provimeve
20-27 Qershor, 2022Java e Provimeve
4-9 Korrik, 2022Rezultatet e Provimeve

APLIKO

A jeni të gatshëm të vazhdoni me hapin tjetër drejt karrierës suaj të ardhshme?